А А- А+ А Избери език БГ EN
Стойности за 1 дял 24 април 2024 г.
Стойности за 1 дял
24 април 2024 г.
» Професионален пенсионен фонд 1.61805
» Универсален пенсионен фонд 1.61166
» Доброволен пенсионен фонд 1.19164

ПОД - "Бъдеще" АД подкрепя финансови уроци за хора с увреден слух


„Пенсионноосигурително дружество – Бъдеще“ АД, подкрепи инициативата „Ние мислим за своето бъдеще“. Част от нея е информационната кампания “Нашето бъдеще”, която дава възможност хората с увреден слух да научат на достъпен за тях език най-важното за пенсионната система и нейното функциониране. Информацията е достъпна свободно на сайта на ПОД - "Бъдеще" АД с повече от двадесет видео материала. Те бяха подготвени от фондация „Заслушай се“ и МОГА - Младежка организация на глухите активисти.

Екип на Българската национална телевизия излъчи репортаж, посветен на инициативата. Пред камерата на БНТ Александър Иванов и Кирил Славов от МОГА разказаха за трудностите, с които се сблъскват в България.  Макар и бавно, средата започва да става по-достъпна и отворена и за хората с увреден слух. Кампанията „Ние мислим за своето бъдеще“ е показана като добър пример за подкрепа в усилията за достъпна среда.

Всяко видео разказва за различни теми от пенсионното осигуряване и отговаря на важни въпроси като например защо е важно да спестяваме за пенсия, какво е доходност, кога се осигуряваме в професионален фонд. Информацията е представена с жестомимичен превод, със субтитри на български език и с озвучаване за хора с нарушено зрение. С помощта на лесно разбираеми термини е обяснена същността на трите вида пенсионни фондове, възможността за избор, за промяна на пенсионното дружество, какви права има осигуреният, как ще се изчислява пенсията. 

Ние, екипът на ПОД - "Бъдеще" АД, сме щастливи да бъдем сред хората, помогнали за създаването на по-приятелска среда. Кампанията, която подкрепяме, има за цел да допринесе за изграждане на повече възможности в живота на глухите и слабо чуващи хора в България. Поредицата видео материали е част от усилията ни за повишаване на финансовата култура на всички, които искат да се грижат отговорно и за настоящите, и за бъдещите си доходи.