А А- А+ А Избери език БГ EN
Стойности за 1 дял 17 май 2024 г.
Стойности за 1 дял
17 май 2024 г.
» Професионален пенсионен фонд 1.62294
» Универсален пенсионен фонд 1.60559
» Доброволен пенсионен фонд 1.19634

Оповестяване на информация по Наредба №48 от 20 март 2013г. на КФН


Оповестяване на информация по Наредба №48 от 20 март 2013г. на КФН

 

Политиката за възнагражденията на "Пенсионно осигурително дружество -Бъдеще" АД е разработена и приета от Съвета на директорите на дружеството и изпълнителните директори в сътрудничество със Специализирана служба „вътрешен контрол" и експерти в областта на човешките ресурси с оглед създаване на прозрачна и справедлива вътрешноустройствена рамка за формиране на възнагражденията на лицата по чл. 2, ал. 1 от Наредба № 48 на Комисията за финансов надзор от 20 март 2013 г.

 

Правомощия във връзка с прилагането на Политиката имат Съвета на директорите, изпълнителните директори, Специализираната служба за вътрешен контрол, както и други структурни звена и лица, на които съгласно Политиката са възложени такива.

 

Политиката се прилага по отношение на категориите персонал посочени в чл.2, ал.1 от Наредба № 48, като в нея се регламентират ясни и обективни принципи за определяне на възнагражденията в "ПОД Бъдеще" АД (Дружеството), като заплати и други финансови и/или материални стимули, включително облаги свързани с доброволно пенсионно и/или здравно осигуряване.

 

Целта на политиката е да предостави добре балансирана структура на възнагражденията в Дружеството, която да позволява привличането, задържането и мотивирането на служители, които да работят за постигане на стратегическите цели и планове на Дружеството, съобразно рисковия толеранс на Дружеството и на управляваните от нея фондове за допълнително пенсионно осигуряване, както и разумното управление на риска.

 

С прилагането на политиката по отношение на изплащаните възнаграждения се насърчава благоразумното и ефективното управление на риска. Изплащаните възнаграждения са съобразени с принципите и добрите практики за защита интересите на осигурените лица, както и с бизнес стратегията и цели на дружеството.

 

Прилагането на политиката през 2017 г.  се осъществи при спазване на действащото законодателство в Република България и бе обект на независим вътрешен преглед от Специализирана служба „Вътрешен контрол".

 

  • През 2017 г., заплащането на възнаграждение на категориите персонал посочени в политиката бе извършено изцяло в съответствие с изискванията на политиката, като бе обвързано с постигнатите резултати както от страна на "ПОД Бъдеще" АД, така и от управляваните от дружеството фондове за допълнително пенсионно осигуряване. През 2017 г. , съгласно приетата Политика за Възнагражденията, са използвани финансови и нефинансови показатели относно изпълнение на преки задължения и поставени задачи, както и постигнати резултати в зависимост от конкретната заемана длъжност. Тези критерии едновременно стимулираха финансовото представяне на дружеството, в интерес на осигурените лица и не доведоха до поемането на ненужни рисков и конфликт на интереси.

 

  • Конкретният размер на променливото Възнаграждение е обвързан с резултатите от дейността на служителя, на съответното структурно звено в което работи, както и постигнатите резултати от "ПОД Бъдеще" АД, така и от управляваните от дружеството фондове за допълнително пенсионно осигуряване.
  • През 2017 година "ПОД Бъдеще" АД не е предоставило променливи възнаграждения, които се състоят от акции, опции или други финансови инструменти.

 

 

 

 

 

 

финансови показатели:

  • финансови резултати (ако са приложими) от дейността на оценяваното лице;
  • финансови резултати (ако са приложими) от дейността на съответното структурно звено в което лицето работи;

 

Нефинансови показатели:

  • Изпълнение на преки задължения и поставени задачи от лицето при изпълнение на дейността му;
  • Проявени компетенции от лицето при изпълнение на дейността му;
  • Принос към постигане на стратегическите цели на "ПОД Бъдеще" АД и устойчиво развитие на Дружеството и на управляваните от нея фондове за допълнително пенсионно осигуряване.
  • Спазване на етичните стандарти приети в Дружеството;
  • други нефинансови критерии, с които е обвързано определянето на променливото възнаграждение на оценяваното лице.